Hatırladığım kadarıyla dördüncü aydan itibaren kitap okumaya başlamıştım kızıma. Daha doğrusu doğduğundan beri kızımla konuşup hep bir şeyler anlatmamın onun hoşuna gideceğini bildiğimden kitap bile okumuşumdur. Hani elimden düşürmediğim kitaplarım vardı ilk zamanlar, ben okurken sesimi duysun, dinlemeye alışsın diye yüksek sesle okurdum. 4.ayda ise ana kucağında yatar, meraklı gözlerle bana bakar, masalları tonlama yaparak da okuyunca ilgiyle dinlerdi. Oturmaya başladığından beri de oyalanması için kitap da verirdim eline. Kabartmalı resimleri ile, kalın karton sayfalı olanlardan.
İlk kitapları
Hem resimlerine bakıp hem de dinlemek hoşuna giderdi. Resimlerde gördüklerimizi anlatırdım ona.
Hayvanları tanımaya, çıkardıkları sesleri taklit etmeye başlamıştı zamanla.
Öğretici ve oyalayıcı şirin kitaplar
Bu kitaplarla çok güzel vakit geçirdik
Doğum gününde bu seriden hediye gelmişti . Her ne kadar önceleri dişleyerek tanımaya çalıştıysa da İpek bu kitapları da çok sevdi.
Resimleri göstererek ne olduklarını tekrarlaması çok keyifliydi.
Resimlere bakınca hangi hikaye olduğunu hatırlıyor ve okumamı istiyordu.
15.ayında hareketli kitaplar serisinden hediye geldi.
Çok ama çok sevmişti :))))
Resimlerle İngilizce kelime tekrarları yaptık.
Sesli kitaplar 17. ayda girdi kitaplığımıza
Yaşına göre olmasa da İpek'e okuduğum kitaplardan. Büyüyünce de kendi okur.
İçinde aktiviteler, oyunlar da olan sevdiğimiz bir kitap
Bu kitap ise doğumundan bir kaç ay sonra Amerika'dan bir arkadaşımızdan hediye gelmişti. 1 yaşından sonra birlikte okumak için çıkarmıştım kitabı. Kitabın adı "Ara ve Bul". Yani yanlardaki resimler sayfanın içinde aranıp bulunuyor.Bu da algılarının ve konsantrasyonunun gelişmesinde faydalı bir alıştırma olacaktı. Başlarda bizim yaptığımız alıştırma resimlere bakıp kelimeleri söylemekten ibaretti. Sonraları parmağımı yandaki resme koyup,sayfanın içinde nerede olduğunu sormaya başladım. Zamanla aramayı öğrendi. Gittikçe daha fazla resmi bulmaya başlamıştı. Birlikte okuma ve alıştırma yapmak için harika bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitap bildiğim kadarıyla Türkiye'de satılmıyor. Amazon.dan sipariş verilebilir.
Bunlar da aldığım son kitaplar. İkisi çıkartmalı olanlardan. Kitabın belli yerlerine çıkartmalardan yapıştırıyorsunuz. Birlikte yaptığımız zevkli bir alıştırma oldu.
En son aldığım kitapları İpek ile birlikte aldık. Dükkana girdiğimizde kitapların arkada küçük bir odada olduğunu söylediler. İpek ile içeriye girince ikimiz de kendimizi kaybettik. O eline bir kitap alıp yere oturuyor, bakıyor, konuşuyor, sonra başka bir tane alıyor onu da evirip çeviriyor, hangisini yere indirebilirim diye bakıyor, ben tek tek hangisi İpek'e uyar diye inceliyordum. O kendi halinde ben kendi...Sonra durup baktım o kadar hoşuma gitti ki halimiz gülümsedim..."Hadi alalım kitaplarımızı çıkalım" dedim. Birlikte elimizde kitaplarla dükkandan ayrılırken ikimizin de ağzı kulaklarındaydı. :)))))))
2 yorum
Bu yazıyı okuyup da kitapları sevmemek ve çocuklara sevdirmeye çalışmamak mümkün değil
Ceylan Aydın
Teşekkürler . O zaman ne mutlu bana :)
Yorum için açıklama